Neue Schule kuolaimet

19 Tuotetta

Laadukkaista ja anatomisesti muotoilluista Neue Schulen kuolaimista löydät parhaat kuolaimet jokaiseen käyttöön!

Neue Schulen kuolaimet on 3D-mallinnoksen avulla suunniteltu hevosen suuhun sopiviksi niin, että kuolaimet tarjoavat pehmeyttä ja vakautta ratsastettavuuteen. Vakaa ja rauhallinen kuolain ei aiheuta ylimääräistä häiriötä, mikä on aina ihanteellista ratsastaessa. Kuolaimia suunnitellessa on pyritty siihen, että paine kohdistuu oikeisiin ja olennaisiin kohtiin. Tämä edesauttaa hevosta hyväksymään kuolaimen vaikutuksen.

Kuolaimet on suunniteltu hevosen suuhun ns. 'working angle' kulmasta eli siihen asentoon, missä kuolain on kun ratsastajalla on ohjastuntuma. Oikeassa kulmassa kuolainten pysymistä mahdollistavat oikeat muotoilut keskipalan reijissä. Kun kuolain on miellyttävä yhdessä hyvän ratsastajan käden kanssa, ei hevonen vastusta kuolain tuntumaa laisinkaan. Neue Schule kuolain malleista löytyy niin arkisista nivelkuolaimia kuin vahvempia mutta helliä hyppykuolaimia sekä kouluratsastajille tottakai kankia. 

Mitä eroa on Tactio ja Top mallilla?

Tactio malli on tehty erityisesti ahtaaseen suuhun, jossa on iso herkkä kieli. Kuolaimen keskiosa on litteä ja anatomisesti muotoiltu, joten se ei paina kitalakea ja vie vähän tilaa suussa. Reunoilta kuolain on paksu, jolloin se on miellyttävä sekä pehmeä hevosen suupielissä ja tasaa paineen.  Tactio sopii erityisesti hevoselle, jolla täytyy pitää mm. alaturparemmiä tai suitsia, joissa suu pysyy napakasti kiinni. 

Top mallissa kuolain lepää nätisti kielen päällä. Keskipala on litteä mutta eri tavalla kuin Tactio mallissa. Kuolain asettuu suuhun tukevasti, hieman normaalia taemmaksi. Sopii siis erityisesti hevosilla, joilla tapana pelata kielen kanssa. Kuolain tarjoaa tasaisen ja pehmeä tuntuman läpi koko kuolaimen. Hyvin yksinkertainen kuolain, joka tarjoaa hevosella mahdollisuuden työskennellä rennosti. 

Useimpia kuolaimia saatavilla sekä Tactio että Top mallissa.

Mistä kuolainten kultainen väri tulee ja mitä se tarjoaa?

Kaikki Neue Schule kuolaimet on valmistettu Salox Gold- metallista. Metalli on tunnetusti kestävin ja nykyaikasin materiaali valmistaa kuolaimet. Neue Schule tarjoaa kuolaimilta kestävyyden lisäksi vielä kolmea asiaa: lämpöä, pehmeyttä ja hajuttomuutta sekä mauttomuutta. Kuolain on ns. heti käyttövalmis sillä se lämpeää nopeasti ja säilyttää miellyttävän lämmön. Salox gold metallissa pehmeys suojaa erityisesti hampaita. Kuolaimen pinta on pehmeä, jolloin se ei rasita hevosen hampaita mutta materiaali on silti kovaa ja kulutusta kestävää. Perinteinen rautakuolain voi jättää hevosen suuhun vieraan maun mutta näissä kuolaimissa materiaali on täysin hajutonta ja mautonta. Tällöin hevonen ei saa ylimääräisiä ärsykkeitä kuolaimesta. 

Kokoja moneen lähtöön.

Kuolaimia myydään kahdella eri mitoituksella. Voidaan puhua kirjaimista (XS-XXL) sekä millimetreistä (101-165mm). Kuolain osan paksuuksia on saatavilla 10-16mm väliltä. Kuolain renkaan kokoja on tarjolla 55mm ja 70mm. Joissain kuolain malleissa on myös saatavilla eri mittaisella varrella. Koot ja variaatiot vaihtelevat malleittain. Lopullisen tiedon kuolaimen mahdollisista koko vaihtoehdoista löydät kuolaimen omilta sivuilta. 


Jotain kysyttävää? Kysy pois! Me autamme sinua löytämään juuri sinun hevosellesi sopivat kuolaimet.