Chian siemen 1kg

Fortinut
Chian siemen 1kg
Chian siemen 1kg

Chian siemenet on monikäyttöinen superruoka hevosellesi. Siinä on runsas ja arvokas omega-rasvahappojen koostumus ja se sisältää mm. tärkeää lysiiniä.

10,00 €
Sisältää alv. 14 %
Tuote on tilapäisesti loppunut.
Saatavuus Loppu
Toimitusaika 14 - 21 työpäivää
Palautusoikeus 14 päivää

Chian siemenet on nousseet nopeasti suureen suosioon hevosten ruokinnassa. Osa hevosista hyötyykin tästä superfoodista. Ja koska se ei sisällä sokereita ja maistuu yleensä hevosille hyvin, sitä on helppo lisätä hevosten ja ponien ruokintaan. 

Chian siementen ehkä tärkein ominaisuus on sen erinomainen rasvahappopitoisuus. Runsas omega-rasvahappojen määrä ja oikea suhde takaavat sen , että chian siemenet sopii erinomaisesti päivittäisen ravitsemuksen ja luonnollisen hyvinvoinnin tueksi.

Chian sisältää myös antioksidantteja, aminohappoja, hyvänlaatuista proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita. Proteiinikoostumus on erittäin laadukas ja chia sisältää kaikki välttämättömät aminohapot, myös lysiinin, josta usein Suomessa puutetta. 

Nykyisin suuri ongelma on hevosten maan nuoleminen ja hiekan syöminen. Kostuessaan chia geeliytyy ja muodostaa runsaasti sitkeä limaa, joten sitä voidaan käyttää psylliumin tavoin tukemaan maa-aineksen kulkeutumisessa pois lannan mukana. 

Annostus:

Hevonen 0,5-1,2dl /vrk, sekoita väkirehuun tai turvota vedessä.

Ponit 1 rkl - 1dl / vrk

Chiageelinä puhdistamiseen n. 2 dl /vrk  kuurina (10-14 vrk)

1dl painaa  n. 80g.

Paino:
1 g
Arvostelut 0 arvostelua