Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi puotiimme!  

Kolme vuotta sitten aloitimme toimintamme Blue Chip rehujen myynnillä täältä peltojen ja metsien keskeltä Lansarin Tilalta. Tilalta, mikä on ollut 1674 vuodesta asti saman suvun omistuksessa. Heikki on 10. isäntä tämän perinteikkään savolaistilan peräsimessä. Laadulla ja vahvalla ammatitaidolla on lehmistä lypsetty maitoa suomalaisille kuluttajille vuosikymmeniä. Pienet tilat yksi toisensa jälkeen ovat lopettaneet lähi vuosina maidontuotannon ja niinpä tässä Porkkalantiellämmekin olemme ainut tila, jolla on vielä lehmiä navetassa. 

Hevoset tulivat pitkän tauon jälkeen kuvioihin mukaan Riija-emännän toimesta 1998. Harjussa ja Ypäjällä hevosoppia saanut Riija on kiinnostunut ratsastuksesta, ravihevosten valmentamisesta ja hevosten ruokinnasta. Niinpä monien yhteensattumien johdosta innostuimme jälleenmyyjäksi rehulle, jonka olimme omalla hevosella hyvin toimivaksi todenneet. Pari vuotta sitten tarjottiin meille mahdollisuutta ottaa myös hevostarvikkeita ja ratsastusvaatteita myyntiin. Melko uudet tuotemerkit ratsastuvaatteissa ja hevostenvarusteissa Suomessa tarjoavat laatua ja toimivuutta sopivaan hintaan. Ajatus omasta puodista lähti todenteolla liikkelle ja tällä tiellä olemme nyt. 

Palvelua, yhteistyötä ja kehitystä

Laadukkaiden rehujen ja tuotteiden lisäksi olemme aina halunneet panostaa joustavaan palveluun. Kaupunkireissulla käydessä rehut hoituu lähitalleille hevosen karsinanoven eteen, tallin rehuvarastoon tai ruokatunnilla auton peräkonttiin. Näin omistajalta säästyy aika hevosen kanssa touhuiluun. Jatkossa kysynnän mukaan olemme valmiita perustamaan "rehurinkejä", joissa toimitetaan rehuja myös lähikuntiin. Kannattaa tiedustella asiaa asiakaspalvelusta, missä puotiauto milloinkin mahdollisesti liikkuisi. Lähetämme ilmaisia näytepusseja rehuista hevosille maisteltavaksi, koska hevosillakin on omat makumieltymykset. Ruokinnan pulmissa olemme olleet apuna ja toimestamme on myös järjestetty ruokintaluentoja Mikkelissä. Meillä on aivan mahtavia asiakkaita harrastelijoista ammattilaisiin ja aaseista kilpahevosiin. Monet asiakkaat ovatkin tulleetkin hyvin tutuiksi vuosien varella ja tämä on ollut yksi kauppiaana olemisen hienoimpia asioita. 


Puodin toiminnan ajan on ollut itsestään selvää tehdä yhteistyötä eri ratsastus- ja hevosseurojen kanssa. Niinpä puotiauto telttoineen on tullut tutuksi lähialueiden kisoissa mm. Mikkelissä, Mäntyharjulla ja Pieksämäellä. Onpa joskus hurautettu Kuopioonkin asti. Suomen kesän kelit vaihtelee, mutta kisapäivät ovat aina mukavia ja mieleenpainuvia tapahtumia. Ja niitä teemme tulevinakin vuosina mahdollisuuksien mukaan.

Olemme myös sponsoroineet muutamia ratsastajia/ ratsukoita. Tällä hetkellä meillä on sovittu yhteistyöstä Salla Tiihosen kanssa.


Verkkokauppamme elää ja kehittyy koko ajan. Otamme mielellämme uusia ideoita ja palutetta vastaan. Voit ottaa meihin yhteyttä riijahasanen@gmail.com tai 0405675848 . 

Meillä on ilo palvella sinua ja toivottavasti viihdyt puodissamme.

Riija ja Heikki